Claes Wallén
+46-708-281520
c.wallen [at] v-tech.se

Claes Wallén

Marknadsdirektör

En Marknadsdirektör från Borås med 3 barnbarn som gillar Friskis&Svettis, åka husbil, spela golf, vandra i fjällen och laga mat. Kombinerar gärna husbilsåkandet med golf, mat och vandring tillsammans med min fru.

Somriga köttbullar med gräslök i krämig citronsås

  • Sås
  • 1 msk citronsaft
  • 2 tsk soja, japansk, vid behov välj glutenfri
  • 0,5 st Citron, rivet skal
  • 1 tsk honung
  • 0,25 kruka(or) gräslök
  • salt
  • 3 dl grädde, vid behov, välj laktosfri
  • svartpeppar
  • Tillbehör
  • 300 gram morötter
  • 500 gram potatis(ar)
  • Tillagning
  • 1. Tillbehör: Tvätta potatisen och skala morötterna. Skär morötterna i ganska stora bitar. Koka potatis och morötter i saltat vatten.
  • 2. Köttbullar: Skölj och finhacka purjolök och vitlök. Skölj och finhacka gräslöken och skölj och riv citronskal.
  • 3. Blanda alltsammans med färsen i en skål och tillsätt ägg, salt och peppar. Blanda om ordentligt och rulla stora köttbullar.
  • 4. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek köttbullarna på medelhög värme ca 5 min.
  • 5. Sås: Tillsätt grädde, rivet citronskal, citronsaft, soja, honung och finhackad gräslök i pannan med köttbullarna. Låt såsen koka ner på låg värme några minuter så att den får en krämig konsistens och kokar in i köttbullarna. Smaka av och krydda ev med lite salt och peppar.
  • 6. Servera köttbullarna tillsammans med kokt potatis och morötter.